Dvojicu učenika K.T i A.DŽ vozeći bicikla, udarilo motorno vozilo

Dva učenika srednje škole u Travniku (K.T , A.DŽ ) sinoć je vozeći biciklo iz pravca trgovine DM na raskrsnici kod  kafića Nostalgija udarilo motorno putničko vozilo.Očevidac ovog događaja bio je gosp Rašid Kasumović koji je danas napisao tekst u vezi s tim kojeg prenosimo u cijelosti…

Sinoć sam prisustvovao nemilom događaju, kada je vozilo udarilo dvojicu tinejdžera, koji su se vozili na biciklu na raskrsnici ulica “Vezirska” i “Erika Brandisa”, kod Doma zdravlja do rijeke Lašve. Vozilo je bilo nekih desetak metara tako da sam sve dobro vidio. Policija je brzo stigla, za nepunu minutu. Biciklisti nisu povrijeđeni, a na autu je razijeno vjetrobransko staklo.

Ne ulazim sada u odgovornost vozača auta ili biciklista, to će se utvrditi. Ali ono što meni svakako smeta je znak obaveznog zaustavljanja, koji se gotovo i nevidi od vegetacije i suncobrana koji se nalaze u bašti ugostiteljskog objekta.

Čak i ja sam nekoliko puta mogao na ovom mjestu imati udes, iako znam za znak, ali se jednostavno ne vidi. Mogu samo misliti kako se osjećaju vozači koji nisu iz Travnika.

Ovim putem, kao građanin, želim prvo da apelujem na vlasnika ugostiteljskog objekta, pa na nadležne organe da poduzmu neophodne mjere kako bi ovaj znak bio vidljiv vozačima, te kako bi izbjegli ovakve ili događaje gore vrste koji mogu imati tragične posljedice.

Takođe, molim moje sugrađane da podijele objavu, kako bi je vidjeli oni koji mogu učiniti nešto. Hvala.

 

 

 

 

b-novine.com

F
Contact Us :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above: