Vjeruješ li ti meni ili svojim očima?

Tokom protekle hefte počeli su građevinski radovi na rekonstrukciji i dogradnji prostora  Kantonalnog arhiva Travnik. Svu potrebnu dokumentaciju kao i dozvolu za građenje, ova institucija  obezbjedila još 2008 godine. Kako se navedeni objekat graniči sa zemljištem vlasnika Vrhbosanske nadbiskupije na kojem se nalazi i zgrada gimnazije, ravnatelj KŠC „Petar Barbarić“ Željko Marić alarmirao je javnost tvrdeći da se vrši pravno nasilje te otimanje njihove imovine. Nadležne službe Općine Travnik brzo su reagirale putem inspekcijskih organa te je na licu mjesta izvršena  kontrola. Ukratko kazano izvođač radova posjeduje svu potrebnu dokumentaciju a radovi se vrše u postojećim gabaritima, na zemljištu vlasnika Kantonalnog arhiva.

Ovu vijest jedva su dočekali vlasnici Hrvatskih medija (razni portali i TV KISS) utrkivajući se i na svoj već ustaljen način zavrtili informaciju i pristupili spinovanju, kako bi javnost okrenuli na onu stranu koja odgovara njihovim interesima i u čijem interesu se plasiraju dez-informacije??? I pored katastarskih i gruntovnih knjiga koje kazuju da je predmetna parcela u vlasništvu Državnog arhiva Srednja Bosna,  “Gebelsova”  medijska kontaminacija javnosti  na nešto što je čisto i jasno, ne prestaje. U svom izvještavanju čak se nisu udostojili da saslušaju drugu stranu što je ustvari osnovni postulat novinarstva.

Međutim, ovdje zbunjuje šutnja Bošnjačkih političkih pa i vjerskih predstavnika koji mirno posmatraju kako se bezobrazno “Bošnjaci” optužuju za nešto što sami nisu krivi.  Valja napomenuti da se do sada dva puta oglašavao, portal “Travnik grad”-ali je u nedovoljnoj mjeri podržan?-iscrpno podastirući relevantnu katastarsku i gruntovnu dokumentaciju. Ako već prebrojavamo krvna zrnca trebalo bi napomenuti da predsjednik Općinskog suda Travnik nije Bošnjak, gruntovne knjige nisu pisali Bošnjaci, na mjestu predsjedavajućeg općinskog vijeća nije Bošnjak-al’ džaba.

Te 2008. godine predsjedavajući OV Travnik bio je gospodin Ljupko Sučić koji je uz podršku vijećnika HDZ BiH učestvovao u donošenju svih odluka u ovom predmetu.

Neka je na njihovu sramotu svaka bezočna laž , lažne konstrukcije i orkestrirani napadi koji više govore o njima samima nego li  što pospanost i letargija govori o Bošnjacima.

Da nebi bili pogrešno protumačeni i drugi dio gimnazijske zgrade svakako treba da što prije bude vraćen svom vlasniku-Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Da rezimiramo:

1.Direktor Kantonalnog arhiva nije Bošnjak

2.Šef općinske službe nije Bošnjak

3.Predsjednik suda nije Bošnjak

4.Šef službe za inspekcijski nadzor nije Bošnjak

5.Predsjednik OV nije Bošnjak

6.Ko je dežurni krivac??? …naravo da su Bošnjaci Travnika , zar vas to čudi !!!

Pametnom i išaret dosta.

 

I šta reći na kraju?-ah,da. Vjeruješ li ti meni ili svojim očima?

izvod2

 

 

 

 

 

 

 

b.novine.com

 

 

b-novine.com

2 thoughts on “Vjeruješ li ti meni ili svojim očima?

Comments are closed.

F
Contact Us :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above: