Svečanom priredbom obilježen Dan O.Š. “Mehurići”

Danas je u sali Osnovne škole “Mehurići” u Mehurićima tradicionalno svečanom priredbom obilježen njen dan. Zanimljivim i sadržajnim programom priredbu su izveli učenici ove škole pred punom salom. Također, voditelji programa su bili njeni učenici: Jašarević (Haris) Hana Jašarević (Nusret) Jusuf.

 

voditelji 

Ovom događaju osim uposlenika Škole prisustvovali su njeni učenici i mnogobrojni roditelji. Na kraju jednosatnog programa podijeljene su diplome najaktivnijim i najboljim učenicima po razredima u tekućoj školskoj 2015/16. godini.

 

priredba 1

 

S obzirom da većinu čitatelja našeg portala vežu uspomene (prijeratne ili poslijeratne) za ovu školu podsjetimo da je ona formirana još 1931.g. Od tada pa do danas, kroz nju je prodefilovalo mnogo učenika i učenica, a neki od njih su poznati široj društvenoj zajednici. Osim svog matičnog dijela i mjesta ova škola ima i svoje podružnice, četverogodišnje, odnosno petogodišnje škole u Gluhoj Bukovici, Višnjevu, Dubu i Zagrađu (Luka). Prijeratni naziv ove škole bio je “O.Š. 25. maj Mehurići”, čiji je datum korespondirao sa tadašnjim državnim praznikom Danom mladosti. Funkciju direktora škole obnaša gospodin Mulalić Sifet.

posjetioci

 

Radnom kolektivu i učenicima ove škole ispred portala b-novine.com želimo  sretan Dan.

 

F
Contact Us :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above: